Iroko


Iroko

  • Iroko
  • Iroko
Denumire botanica
Chlorophora excelsa

Proprietati tehnologice
Arborele ajunge la o inaltime de pana la 45 m si are un diametru de 2 m.
Trunchiul este rar deformat si cilindric, coaja fiind crapata si aspra.
la varsta inaintata coaja se desprinde, in stare proaspata latexul se separa. Alburnul este alb-galbui pana la gri, duramenul este initial galben-gri pana la maro deschis, ulterior auriu pana la oliv-maroniu. textura este tangentiala (T), radiala (R) si decorativa.

Caracteristici tehnice
Rezistenta la incovoiere: 954 cm2
Rezistenta la rupere: 520 kg/cm2
Densitate: 670 kg/m3
Greutate medie la cheresteaua uscata este de 710 kg/m3

Utilizare principala si posibilitati de prelucrare
Iroko se foloseste multilateral. Se pot produce suporti pentru clei, funduri de containere, butoaie, recipienti pentru produse chimice, mese de laborator, se foloseste deseori in constructia de vapoare, se preteaza excelent la exterior fiind folosit pentru podele si mobila de gradina, etc.
Prelucrare buna, dar totusi uneltele se tocesc rapid prin influentele minerale. Iroko se poate taia, strunji si rindelui, se poate slefui si gauri foarte bine. Tratarea suprafetei se face greu, deoarece apar deteriorari ale vopselei. Iroko poate fi folosit ca inlocuitor pentru Teak, Doussie,Stejar si Douglas.

Ai nevoie de ajutor?

Suntem aici si suntem pregatiti sa iti oferim sprijinul nostru, in baza unei experiente de aproape un deceniu de activitate in domeniul productiei si distributiei materialelor de constructii, amenajari si finisaje pentru interior si exterior. Trebuie doar sa ne contactezi, iar specialistii nostri vor raspunde cu profesionalism intrebarilor tale despre produsele comercializate de Bricoflor, in cel mai scurt timp posibil.