Abachi


Abachi

  • Abachi
  • Abachi
Denumire botanica
Triplochiton scleroxylon

Proprietati tehnologice
Arborele poate atinge 20-30 m inaltime cu 100-150 cm diametru. Alburnul se deosebeste greu de duramen, amandoua avand aceleasi tendinte coloristice; de la alb deschis pana la alb galbui se intalnesc mai multe nuante. Structura lemnului este poroasa, cu aspect relativ brut, nefinisat dar uniform. Lemnul are o stralucire aparte, fiind placut ca si design.
Lemnul se prelucreaza usor, nu are rezistenta mare la incovoiere sau rupere, dar nici nu este foarte elastic. In cursul prelucrarii nu toceste cutitele dar este de preferat ca acestea sa fie foarte bine ascutite pentru ca lemnul are tendinte de aschiere. Se poate gaurii usor, se preteaza bine si la lipire si lacuire, baituire. Nu este o esenta foarte rezistenta in timp, pot aparea coloratii la contact cu metal, cuie sau suruburi.

Caracteristici tehnice
Rezistenta la incovoiere: 570cm2
Rezistenta la rupere: 257 kg/cm2
Densitate: 385 kg/m3
Greutate medie la cheresteaua uscata este de 400 kg/m3

Utilizari
Daca nu este nevoie de rezistenta foarte mare in timp, atunci lemnul se poate folosi pentru fabricarea de mobilier, mana curenta la scari, ornamente interioare, lambrisari, usi, mobila si elemente de mobilier pentru interior, membre artificiale, placaje, panouri, furnire, etc.
Datorita structurii sale omogene este preferat pentru confectionarea de rame de tablouri sau oglinzi si datorita termorezistentei lemnului este folosit pentru elemente de sauna, cu precadere bancute si interioare de sauna.

Ai nevoie de ajutor?

Suntem aici si suntem pregatiti sa iti oferim sprijinul nostru, in baza unei experiente de aproape un deceniu de activitate in domeniul productiei si distributiei materialelor de constructii, amenajari si finisaje pentru interior si exterior. Trebuie doar sa ne contactezi, iar specialistii nostri vor raspunde cu profesionalism intrebarilor tale despre produsele comercializate de Bricoflor, in cel mai scurt timp posibil.