Mahon Sapelli


Mahon Sapelli

  • Mahon
  • Mahon
Denumire botanica
Entandrophragma cylindricum

Proprietati tehnologice
Arborele ajunge la o inaltime de 50-60 m si are un diametru de peste 150 cm. Trunchiul este bine format, drept si cilindric. Alburnul si duramenul sunt delimitate clar, alburnul este lat, alb pana la gri iar duramenul este rosu-maro cu stralucire aurie. Porii sunt de marime medie pana la mare, imprastiati si numerosi. Lemnul este dur, cu crestere rotativa, foarte regulat si decorativ.

Caracteristici tehnice
Rezistenta la incovoiere: 1.140 cm2
Rezistenta la rupere: 631 kg/cm2
Densitate: 660 kg/m3
Greutate medie la cheresteaua uscata este de 640 kg/m3

Utilizare principala si posibilitati de prelucrare
Este un lemn cautat pentru montaje calitative de interior si mobila. Se mai foloseste la constructia de ambarcatiuni, cutii, lazi, podele de interior cat si de exterior, instrumente muzicale, parchet, placaje, placi, furnire, scari, mese, usi, elemente decorative pentru masini, etc.
Suprafetele rindeluite au o stralucire matasoasa si se lustruiesc foarte frumos.

Ai nevoie de ajutor?

Suntem aici si suntem pregatiti sa iti oferim sprijinul nostru, in baza unei experiente de aproape un deceniu de activitate in domeniul productiei si distributiei materialelor de constructii, amenajari si finisaje pentru interior si exterior. Trebuie doar sa ne contactezi, iar specialistii nostri vor raspunde cu profesionalism intrebarilor tale despre produsele comercializate de Bricoflor, in cel mai scurt timp posibil.