• Cofrajul o problema? REZOLVAT!

    Livram in santier solutii pentru cofrare, produse standard sau debitate la cerere.

  • Scarile spirale de interior

    O combinație unică de simplitate și eleganță. Combinația dintre structura din lemn și oțel este o soluție spațială eficientă pentru orice încăpere.

  • OSB EXTERIOR

    Solutii pentru constructii, la preturi avantajoase.Verifica oferta noastra acum...

  • Rapiditate si incredere

    Oferim servicii rapide si de incredere pentru: comercializare,debitare, calibrare, realizare produse finite pe comanda.

  • Calitate si design

    Oferim solutii pentru autoutilitare si pentru scene de concerte de o calitate exceptionala.

  • Panourile din lemn sunt specialitatea noastra

    Suntem specializati in vanzarea prelucrarea panourilor lemnoase de mai multe tipuri.

  • Produse speciale?

    Mediile de lucru sunt variate, dar noi avem solutii pentru medii ignifuge cat si hidrofuge. Verifica oferta noastra.

bine ati venit la Bricoflor

Bricoflor este o marca a companiei Tecnomir grup, companie de familie implicata in realizarea, furnizarea si distibutia panourilor pe baza de lemn dar si a altor materiale din sectoarele de constructii. Bricoflor, vine in intampinarea clientului oferind consiliere gratuita pentru alegerea materialelor, devize profesionale, pune la dispozitie cataloage si mostre de produs, asigura materialele necesare si executa proiecte conform solicitarilor venite de la beneficiari. Orientarea permanenta catre client este pusa in practica prin intermediul sortimentului mare, a logisticii moderne si a serviciilor personalizate.

Oferte

Tego plop CN 2500x1250x18mm 220gr/mp - 170lei/placa+tva
Tego film 1250x700x8mm - 35lei/placa+tva
Tego film 1250x700x15mm - 40lei/placa+tva

Noul standard de emisie de formaldehidă E05 pentru materialele pe bază de lemn

Germania a anunțat DIN EN 16516 ca nouă metodă de referință pentru emisia de formaldehidă pentru materialele pe bază de lemn. Acest standard va intra în vigoare la 1 ianuarie 2020.

Dacă nu vor exista prelungiri de ultimă oră, de la 1 ianuarie 2020 se vor schimba mai multe lucruri pentru cei care produc panouri pe bază de lemn și au clienți (directi sau indirecti) în Germania. Uree-formaldehida (UF) este o rășină termorezistentă netransparentă . Este produs din uree și formaldehidă. Aceste rășini sunt utilizate în adezivi, finisaje și majoritatea tipurilor de produse din panouri, cum ar fi plăcile de PAL, plăcile de fibre de densitate medie (MDF), HDF, PFL, placaj, etc.  
Formaldehidă (denumirea folosită în mod obișnuit a acestei substanțe provine din similitudinea și relația sa cu acidul formic) este un compus organic natural de carbon, hidrogen și oxigen exprimat cu formula chimică CH2O. Formaldehida este un precursor important pentru multe alte materiale și compuși chimici. Datorită utilizării pe scară largă, toxicității și volatilității, formaldehida constituie un pericol semnificativ pentru sănătatea umană: este un gaz incolor, cu un miros ascuțit numai în formă concentrată. 




În 2011, Programul Național de Toxicologie din SUA a descris formaldehida ca fiind „ cunoscută ca fiind un cancerigen uman ”. Poate provoca alergii, are un impact negativ asupra materialului genetic, organelor de reproducere, căilor respiratorii, ochilor și pielii.
La 1 iunie 2018 EPA – Agenția pentru Protecția Mediului – a anticipat intrarea în vigoare în SUA a regulamentului privind emisia de formaldehidă din produsele din lemn compozit. Titlul său este „Norme privind emisiile de formaldehidă pentru produsele din lemn compozit” și adoptă limitele emisiilor de formaldehidă deja stabilite de CARB (California Air Resources Board). Începând cu 1 iunie 2018, toate panourile pe bază de lemn și produsele care conțin panouri (cum ar fi mobilierul) trebuie să respecte limitele de emisie de formaldehidă pentru a fi admise pe piața din SUA.
EPA a adoptat legea din California adoptată de CARB care impune conformarea cu limitele de emisie de formaldehidă producătorilor, importatorilor, distribuitorilor și transformatoarelor de panou: 0,05 părți per milion (ppm) pentru placaj; 0,09 ppm pentru plăci aglomerate; 0,11 ppm pentru panouri din fibră (MDF) și 0,13 ppm pentru panouri subțiri MDF (cu o grosime de până la 8 mm). Producătorii de panouri pe bază de lemn care doresc să- și exporte produsele în SUA trebuie să producă panouri care respectă limitele de emisie stabilite de CARB ATCM Faza II sau US EPA TSCA Titlul VI (ambele prescriu aceleași limite) și să le certifice printr-un TPC (Third Party Certifier) ​​​​recunoscut de CARB și EPA. Panourile sau ambalajele lor trebuie apoi etichetate ca fiind conforme cu Titlul VI TSCA (Toxic Substances Control Act), raportând numele producătorului, numărul lotului, numărul TPC recunoscut de EPA și declarația conform căreia produsul este conform cu Titlul VI. al TSCA. În prezent conform EN 717-1, E1 este un standard de siguranță recunoscut în Europa . Acest standard semnalează nivelurile maxime de formaldehidă ale fiecărui panou pe bază de lemn. Standardul E1 spune că emisiile acceptabile de formaldehidă sunt un nivel de emisie de 0,10 ppm, aceasta este încă limita recomandată de Organizația Mondială a Sănătății. În Europa , există dezbateri dure pentru a reduce limitele de emisie E1, totuși Uniunea Europeană nu a adoptat încă o directivă armonizată.
Între timp, Germania și-a ales unilateral propria cale și o revizuire pentru analiza emisiilor de formaldehidă din produsele pe bază de lemn intră în vigoare începând cu 1 ianuarie 2020. În noiembrie 2018, Ministerul Federal German pentru Mediu, Conservarea Naturii și Securitatea Nucleară (Bundesministerium für Umwelt, Naturschutz und nukleare Sicherheit, BMU) a anunțat DIN EN 16516 ca nouă metodă de referință pentru emisia de formaldehidă (într-o cameră) de la acoperite și neacoperite, materiale pe bază de lemn conform Ordonanței de interzicere a produselor chimice ( ChemVerbV ). Noile procese analitice au ca rezultat, în esență, o scădere cu 50% a valorii limită actuală a emisiilor de formaldehidă. Așadar, cu referire la clasa de emisie E1 conform EN 717-1, în sectorul placajului, plăcilor, plăci aglomerate, MDF, se vorbește acum despre clasa E05 (valoare limită = 0,05 ppm) . Toate produsele (panouri sau chiar mobilier, uși etc.) produse până la 31 decembrie 2019, pot fi folosite și vândute în continuare în Germania fără limitare, chiar și după intrarea în vigoare a legii, până la epuizare, deoarece produsele care respectă legea actuală E1 standardele nu sunt dăunătoare sănătății. Însă începând cu 1 ianuarie 2020, atât panourile brute (neacoperite), cât și cele acoperite cu o acoperire adecvată care sunt utilizate în Germania, trebuie să respecte standardul E05 conform EN 717-1 .
Share:

Cauta

reclama

1 /3
2 / 3
3 / 3

Ai nevoie de ajutor?

Suntem aici si suntem pregatiti sa iti oferim sprijinul nostru, in baza unei experiente de aproape un deceniu de activitate in domeniul productiei si distributiei panourilor pe baza de lemn.

Trebuie doar sa ne contactezi, iar specialistii nostri vor raspunde cu profesionalism intrebarilor tale despre produsele comercializate, in cel mai scurt timp posibil.