• Cofrajul o problema? REZOLVAT!

  Livram in santier solutii pentru cofrare, produse standard sau debitate la cerere.

 • Scarile spirale de interior

  O combinație unică de simplitate și eleganță. Combinația dintre structura din lemn și oțel este o soluție spațială eficientă pentru orice încăpere.

 • OSB EXTERIOR

  Solutii pentru constructii, la preturi avantajoase.Verifica oferta noastra acum...

 • Rapiditate si incredere

  Oferim servicii rapide si de incredere pentru: comercializare,debitare, calibrare, realizare produse finite pe comanda.

 • Calitate si design

  Oferim solutii pentru autoutilitare si pentru scene de concerte de o calitate exceptionala.

 • Panourile din lemn sunt specialitatea noastra

  Suntem specializati in vanzarea prelucrarea panourilor lemnoase de mai multe tipuri.

 • Produse speciale?

  Mediile de lucru sunt variate, dar noi avem solutii pentru medii ignifuge cat si hidrofuge. Verifica oferta noastra.

bine ati venit la Bricoflor

Bricoflor este o marca a companiei Tecnomir grup, companie de familie implicata in realizarea, furnizarea si distibutia panourilor pe baza de lemn dar si a altor materiale din sectoarele de constructii. Bricoflor, vine in intampinarea clientului oferind consiliere gratuita pentru alegerea materialelor, devize profesionale, pune la dispozitie cataloage si mostre de produs, asigura materialele necesare si executa proiecte conform solicitarilor venite de la beneficiari. Orientarea permanenta catre client este pusa in practica prin intermediul sortimentului mare, a logisticii moderne si a serviciilor personalizate.

Oferte

Tego plop CN 2500x1250x18mm 220gr/mp - 170lei/placa+tva
Tego film 1250x700x8mm - 35lei/placa+tva
Tego film 1250x700x15mm - 40lei/placa+tva

Sfaturi pentru a evita formarea aspectului de coajă de portocală pe peliculă la vopsire

 
Este un defect care apare, în special, la aplicarea prin pulverizare, iar pelicula de lac sau vopsea nu rămâne netedă ci cu mici denivelări, precum coaja de portocală. Aspectul este vizibil imediat după aplicare sau după uscare, iar cu cât suprafața este mai lucioasă, cu atât este mai pronunțat.

Defectul de coajă de portocală poate apărea atât la aplicarea grundului, cât și la aplicarea lacului sau a vopselei. În cazul grundului, problema poate fi rezolvată prin șlefuirea între straturi.
Cu toate acestea, atunci când apare la ultimul strat, rezolvarea devine mai dificilă. Pentru a corecta suprafața afectată, este necesară o șlefuire extrem de fină și polizare, procese care pot modifica gradul de luciu al suprafeței.
Prin urmare, este important să înțelegeți cauzele acestui defect pentru a putea lua măsuri preventive adecvate.

Straturile groase produc aspect de coajă de portocală

Coaja de portocală apare cel mai frecvent din cauza aplicării unui strat prea gros. Aceasta înseamnă că s-a adăugat prea puțin diluant și grundul, lacul sau vopseaua nu se întind bine înainte de uscare. În loc să fie netedă, suprafața va fi ușor vălurită.

Pentru fiecare produs în parte, fie el grund, lac sau vopsea, producătorul recomandă o vâscozitate de aplicare. Valoarea recomandată trebuie respectată, chiar dacă pare mică și vă gândiți că vor apărea scurgeri de material pe cantul plăcii. Dacă aplicarea se face cu atenție, scurgerile pot fi evitate, iar dacă apar, se rezolvă mult mai simplu decât aspectul de coajă de portocală.

Este mai bine să aplicați 2-3 straturi subțiri decât unul gros. Se vor așeza mult mai bine, iar riscul de crăpare a peliculei va fi redus.

Diluanții prea rapizi nu sunt o alegere bună

Este crucial să adăugați diluant, dar nu orice diluant este adecvat. Pentru a evita aspectul de coajă de portocală, pelicula trebuie să se întindă uniform. Pentru aceasta, este necesar timp. Dacă diluantul adăugat se evaporă prea repede, timpul disponibil se scurtează. Pelicula va începe să se usuce înainte de a deveni netedă, rezultând aspectul de coajă de portocală.

Chiar dacă sunteți presați de timp, evitați să folosiți diluanți cu uscare extrem de rapidă. Este mai bine să adăugați o cantitate mică de diluant rapid în cel obișnuit. Acest lucru va accelera uscarea, dar nu într-o măsură care să afecteze pelicula. În zilele foarte calde, puteți amesteca diluantul rapid cu un retardant pentru a încetini uscarea și a menține calitatea finisajului.

Greșeli la pulverizare care duc la aspectul de coajă de portocală

Uneori, aspectul de coajă de portocală poate apărea chiar și atunci când ați folosit diluantul potrivit și vâscozitatea recomandată. În acest caz, modul de aplicare poate fi cauza. O distanță prea mică între pistolul de pulverizare și suprafață sau o presiune prea mare pot duce la apariția acestui defect. Este important să mențineți o distanță de cel puțin 25 cm între pistol și piesa lucrată, iar presiunea de pulverizare să nu depășească 4 atm.

Condițiile din mediul de lucru influențează aspectul peliculei

Diferențele mari de temperatură între obiectul lucrării și materialul de finisare pot contribui la apariția aspectului de coajă de portocală. Acest lucru poate fi întâlnit în timpul iernii, când materialul de finisare este aplicat imediat după ce a fost adus dintr-un depozit neîncălzit. În timpul verii, expunerea suprafeței la soare poate duce la evaporarea rapidă a diluantului înainte ca materialul aplicat să se întindă uniform.

Pentru a preveni acest lucru, temperaturile materialelor de finisare, ale obiectului lucrării și ale mediului de lucru ar trebui să fie apropiate, în intervalul 18-20°C.

Remedierea aspectului de coajă de portocală

Dacă aspectul de coajă de portocală apare în peliculă, singura soluție este să îndepărtați defectul prin șlefuire. Dacă apare la stratul de grund, suprafața trebuie șlefuită până când devine perfect netedă. Altfel, straturile ulterioare vor prelua denivelările existente și le vor accentua.

Dacă apare la ultimul strat de lac, suprafața trebuie șlefuită sau polișată. În cazul unui finisaj mat, se recomandă șlefuirea cu o hârtie abrazivă fină (granulație 400) și aplicarea unui strat subțire de material. Pentru un finisaj lucios, aspectul de coajă de portocală poate fi îndepărtat prin polizare, fără a mai fi necesară aplicarea unui alt strat.

Pentru a evita apariția acestui defect, respectați întotdeauna recomandările producătorului și tehnologia de aplicare.Share:

Cauta

reclama

1 /3
2 / 3
3 / 3

Ai nevoie de ajutor?

Suntem aici si suntem pregatiti sa iti oferim sprijinul nostru, in baza unei experiente de aproape un deceniu de activitate in domeniul productiei si distributiei panourilor pe baza de lemn.

Trebuie doar sa ne contactezi, iar specialistii nostri vor raspunde cu profesionalism intrebarilor tale despre produsele comercializate, in cel mai scurt timp posibil.