• Cofrajul o problema? REZOLVAT!

    Livram in santier solutii pentru cofrare, produse standard sau debitate la cerere.

  • Scarile spirale de interior

    O combinație unică de simplitate și eleganță. Combinația dintre structura din lemn și oțel este o soluție spațială eficientă pentru orice încăpere.

  • OSB EXTERIOR

    Solutii pentru constructii, la preturi avantajoase.Verifica oferta noastra acum...

  • Rapiditate si incredere

    Oferim servicii rapide si de incredere pentru: comercializare,debitare, calibrare, realizare produse finite pe comanda.

  • Calitate si design

    Oferim solutii pentru autoutilitare si pentru scene de concerte de o calitate exceptionala.

  • Panourile din lemn sunt specialitatea noastra

    Suntem specializati in vanzarea prelucrarea panourilor lemnoase de mai multe tipuri.

  • Produse speciale?

    Mediile de lucru sunt variate, dar noi avem solutii pentru medii ignifuge cat si hidrofuge. Verifica oferta noastra.

bine ati venit la Bricoflor

Bricoflor este o marca a companiei Tecnomir grup, companie de familie implicata in realizarea, furnizarea si distibutia panourilor pe baza de lemn dar si a altor materiale din sectoarele de constructii. Bricoflor, vine in intampinarea clientului oferind consiliere gratuita pentru alegerea materialelor, devize profesionale, pune la dispozitie cataloage si mostre de produs, asigura materialele necesare si executa proiecte conform solicitarilor venite de la beneficiari. Orientarea permanenta catre client este pusa in practica prin intermediul sortimentului mare, a logisticii moderne si a serviciilor personalizate.

Oferte

Tego plop CN 2500x1250x18mm 220gr/mp - 170lei/placa+tva
Tego film 1250x700x8mm - 35lei/placa+tva
Tego film 1250x700x15mm - 40lei/placa+tva

Sistemul de desfumare

Funcţionarea sistemului de desfumare

Fumul care inundă imediat căile de evacuare în timpul unui incendiu, prezintă o ameninţare serioasă la viaţa şi sănătatea oamenilor. Decesul este cauzat mai rapid de fumul şi gazele otravitoare decât de temperaturile ridicate sau de foc. Peste 90% din victimele cauzate de incendiu, înainte de a fi arse, mor asfixiate. Într-o cladire cuprinsă de flăcări, pe lîngă victime, fumul şi gazele fierbinţi provoacă şi pierderi materiale semnificative. Utilizînd sistemul potrivit de evacuare a fumului şi a gazelor fierbinţi, pericolele şi daunele provocate pot fi mult diminuate.
Fereastra de evacuare a fumului (desfumare) FSP operată prin intermediul unei centrale acţionate de senzori de fum şi dispozitive de comandă manuală formează un sistem de desfumare prin tiraj natural. Acest sistem a fost conceput pentru a fi utilizat în primul rând pe acoperişul înclinat al clădirilor publice cu diferite destinaţii: cazare, birouri, învăţământ, spitale, etc. Se montează în principal în casa scării.


Alcătuirea sistemului de desfumare
Cod
Denumire dispozitiv
Cablu utilizat
1. RZN 4402K
Centrala cu acumulator pentru operarea unei singure ferestre
cablu electric (2 x 1mm²)
1. RZN 4404K
Centrală cu acumulator pentru operarea a două ferestre 
cablu electric (2 x 1,5mm²)
1. RZN 4408K
Centrala cu acumulator pentru operarea a 4 ferestre
cablu electric (3 x 2,5mm²)
2. FSP P1
Fereastră de desfumare
cablu electric (3 x 1 mm²)
3. RT 42
Butonul de alarmă
cablu electric (5 x 1 mm²)
4. LT 43U
Comutator ptr. ventilare zilnică
cablu electric (3 x 1 mm²)
5.OSD 23
Senzor de fum şi temperatură
cablu electric (2 x 1 mm²)
6. ZRD
Senzor de ploaie
cablu electric (2 x 1 mm²)


    Principiul schematic al funcţionării sistemului gravitaţional de desfumare într-o clădire.




 Aceeaşi clădire făra sistem de desfumare.

În caz de incendiu ferestrele de evacuare a fumului (desfumare) pot fi deschise manual sau automat, în scopul extragerii fumului şi gazelor de ardere. Pe lîngă faptul că se asigură astfel condiţiile de de evacuare a clădirii de către persoanele civile şi acţiunea pompierilor poate fi mai rapidă.

După ce un senzor de fum detectează focul, va trimite imediat un semnal către centrală, iar aceasta va deschide fereastra. Dacă incendiul este observat de către o persoană înaintea senzorului, fereastra de desfumare va putea fi deschisă manual prin apăsarea dispozitivului de comandă prioritară RT 42. Fereastra de desfumare poate fi utilizată şi pentru pentru aerisirea zilnică prin intermediul panoului LT 43U. În acest caz, după expirarea timpului programat pentru aerisire, fereastra se va deschide automat. Dacă se conectează la centrală şi un senzor de ploaie, acesta va comanda închiderea automată a ferestrei în caz de precipitaţii. În caz de incendiu însă, semnalul primit de la senzorul de ploaie este ignorat.

INSTALAREA

În primul rând se va conecta centrala RZN 4402K (printr-un cablu de 2 x 1,5 mm2) la reţeaua de 230 V, apoi se vor conecta la centrală şi celelalte componente din schema de mai sus. Necesarul de cablu se face în funcţie de situaţia de pe şantier, iar legăturile şi setările se vor realiza conform instrucţiunilor de montaj. Numai personalul specializat, cu experienţă în montaj şi întreţinere poate asigura funcţionarea corectă a sistemului în caz de incendiu.
Pentru a asigura funcţionarea corespunzătoare, sistemul trebuie verificat cel puţin o dată la 6 luni.
Toate elementele sistemului oferite de FAKRO sunt certificate CE.

Caracteristici principale:
  • În caz de incendiu, ferestra se deschide automat sau manual;
  • Desfumarea se face prin tiraj natural
  • Creste gradul de siguranţă al clădirii
  • Dupa aerisirea zilnică, închiderea ferestrei se face automat
Share:

Cauta

reclama

1 /3
2 / 3
3 / 3

Ai nevoie de ajutor?

Suntem aici si suntem pregatiti sa iti oferim sprijinul nostru, in baza unei experiente de aproape un deceniu de activitate in domeniul productiei si distributiei panourilor pe baza de lemn.

Trebuie doar sa ne contactezi, iar specialistii nostri vor raspunde cu profesionalism intrebarilor tale despre produsele comercializate, in cel mai scurt timp posibil.