Panouri termoizolante cu vată minerală bazaltică

Descriere generală

Panourile termoizolante "sandwich" umplute cu vată minerală bazaltică se aplică oricărui tip de structură portantă de acoperiș. Se folosesc cu precădere pentru acoperișurile și pereții construcțiilor ce necesită măsuri speciale de rezistență la foc și un grad ridicat fonoabsorbant.
Se folosesc la realizarea pereților exteriori și interiori dar și la realizarea acoperișurilor și plafoanelor pentru blocuri locative, clădiri industriale, clădiri comerciale, ferme agricole, clădiri de birouri, depozite, spații de producție și alte clădiri speciale.
Umplutura cu vată minerală este cunoscută pentru gradul ridicat de rezistență la foc, proprietățile de absorbție a zgomotelor și pentru proprietățile termoizolante. Spre deosebire de simpla montare a izolației de vată minerală sub acoperiș, montarea panourilor termoizolante cu vată minerală asigură o protecție termică de 2,5 ori mai mare.

Specificații de producție

 • Panourile de perete cu vată minerală bazaltică sunt produse în două variante: cu prindere ascunsă obținându-se un aspect estetic deosebit și cu prindere vizibilă.
 • Panourile pentru acoperiș cu vată minerală bazaltică sunt produse în două variante: cu 3 cute și cu 5 cute.
 • Grosimea panourilor variază între 50 și 100 mm, în funcție de destinația pentru care sunt produse.
 • Grosimea straturilor exterioare de oțel variază între 0.5 și 0.6 mm.
 • Straturile exterioare de oțel pot fi produse în diverse variante coloristice.
 • Lungimea standard a panoului este cuprinsă între 2.5 și 12 m. Executarea panourilor cu lungimi diferite de cele standard se va face după consultarea prealabilă a specialistului tehnic BRICOFLOR.

Avantaje

 • Rezistență la propagarea focului și răspândirea flăcării
 • Montaj ușor și rapid
 • Proprietăți bune de izolare fonică și termică
 • Durată de viață îndelungată
 • Nu are efecte negative asupra mediului, vata minerală bazaltică fiind un material complet natural și reciclabil

  Caracteristici tehnice

  Tip PanouGrosime
  (mm) 
  Grosime tablă interior/exterior (mm) Greutate
  (kg/m2) 
  Coeficient de transfer termic
  Pentru perete50
  80
  100
  0.6 / 0.615.40
  18.40
  20.40
  0.76
  0.49
  0.40
  Pentru acoperiș50
  80
  100
  0.6 / 0.515.85
  18.85
  20.85
  0.70
  0.47
  0.38
  Pentru mai multe detalii și valori tehnice specifice fiecărui tip de panou, consultați fișa tehnică de mai jos sau contactați specialistul BRICOFLOR (CONTACT)

  Ai nevoie de ajutor?

  Suntem aici si suntem pregatiti sa iti oferim sprijinul nostru, in baza unei experiente de aproape un deceniu de activitate in domeniul productiei si distributiei materialelor de constructii, amenajari si finisaje pentru interior si exterior. Trebuie doar sa ne contactezi, iar specialistii nostri vor raspunde cu profesionalism intrebarilor tale despre produsele comercializate de Bricoflor, in cel mai scurt timp posibil.