Tehnologia de montaj a pavelelor

Baza montării calitative a oricărei plăci de pavaj este baza pregătită foarte bine.
În majoritatea cazurilor, drept bază este stratul de pietriş cu grosimea de 8-15 cm, fracţiunea de pietriş de 5-20. Pentru obiecte cu condiţii dificile de exploatare (parcări, benzinării, etc), se utilizează  o bază proiectată individual, de regulă, aceasta este un strat dublu de pietriş:
- pietriş cu fracţiunea de 20-40 - 15-20 cm
- pietriş cu fracţiunea de 5-20   -  8 - 10 cm
În unele cazuri, se aplică şi bază de beton şi beton armat cu grosimea de 15 cm, anterior aplicată pe stratul de pietriş.
Baza de pietriş este compresată prin stratuti straturi cu ajutorul maşinii de vibrotasare, iar dacă aceasta lipseşte – cu mijloace la îndemână (lemn, etc.)
Platforma trebuie să fie bine planificată de niveluri şi pante pentru drenarea apei.
Următoarea etapă a lucrărilor este pregătirea bazei din ciment şi nisip sau doar nisip cu grosimea de 4-5 cm.
 De regulă, placa este montată pe nisip curat grosier. 
 
Lucrările de montare a plăcii pe bază de nisip sau de ciment şi nisip se realizează în mai multe moduri. Aceste metode depind de compoziţia bazei, volumul de montare şi tipul plăcii.
De exemplu, varianta I:
Pe bază, pe la faruri, se risipeşte nisip (sau amestecul de nisip şi ciment), se netezeşte cu ajutorul unei bare lungi sau un dispozitiv special. Apoi, se montează placa, comprimând uşor cu ciocane speciale de cauciuc. După montarea unei anumite cantităţi sau a întregului obiect, placa de pavaj se compactează cu ajutorul unei platforme vibrante.
Această opţiune este aplicată la montarea plăcii vibropresate cu dimensiuni stabile în grosime.
La montarea plăcii de pavaj, fabricate prin turnare, din cauza instabilităţii dimensiunilor acesteia în înălţime, asociate cu tehnologia de fabricare, se aplică o altă metodă de montare, care constă în faptul că placa se montează şi se compresează în final cu un ciocan de cauciuc fără a aplica platforma vibrantă. 
Etapa finală a montării plăcii de pavaj este umplerea spaţiilor dintre plăci cu nisip sau cu un amestec de nisip şi ciment. În cazul montării pe amestecul din nisip şi ciment, placa este în prealabil udată cu apă şi lăsată să se usuce. Peste 48 de ore suprafaţa este pregătită pentru exploatare.

Ai nevoie de ajutor?

Suntem aici si suntem pregatiti sa iti oferim sprijinul nostru, in baza unei experiente de aproape un deceniu de activitate in domeniul productiei si distributiei materialelor de constructii, amenajari si finisaje pentru interior si exterior. Trebuie doar sa ne contactezi, iar specialistii nostri vor raspunde cu profesionalism intrebarilor tale despre produsele comercializate de Bricoflor, in cel mai scurt timp posibil.