Wenge


Wenge

Wenge
Wenge
Wenge

Wenge

Wenge
Denumire botanica
Millettia laurentii

Proprietati tehnologice
Arborele atinge o inaltime de pana la 20 m, trunchiul este doar in cazuri rare cilindric, adesea este deformat si stramb. Coaja are o culoare gri pana la roy-gri si este otravitoare. Culoarea alburnului este alb-galbuie pana la alb-gri, duramenul este in doua culori maro deschis. textura este tangentiala (T), radiala (R), foarte decorativa.

Caracteristici tehnice
Rezistenta la incovoiere: 1.548 cm2
Rezistenta la rupere: 774 kg/cm2
Densitate: 854 kg/m3
Greutate medie la cheresteaua uscata este de 880 kg/m3

Utilizare principala si posibilitati de prelucrare
Lemnul se poate taia, aschia si ciopli in conditii bune, taierea cu ferastraul necesitand un mare consum de energie. Tratarea suprafetei se face greu si pot aparea deteriorari ale lacului si decolorari. In cazul taierii cu ferastraul se recomanda a se purta masca si ochelari de protectie, rumegusul avand puternice efecte dermatologice, alergice.
Wenge se foloseste in special ca lemn pentru furnir estetic, pentru mobila (mobilier mic pana la mobila artistica), lambriu, parchet, podele, scari, usi, instrumente muzicale, etc.

Ai nevoie de ajutor?

Suntem aici si suntem pregatiti sa iti oferim sprijinul nostru, in baza unei experiente de aproape un deceniu de activitate in domeniul productiei si distributiei materialelor de constructii, amenajari si finisaje pentru interior si exterior. Trebuie doar sa ne contactezi, iar specialistii nostri vor raspunde cu profesionalism intrebarilor tale despre produsele comercializate de Bricoflor, in cel mai scurt timp posibil.