Teak


Teak

  • Teak
  • Teak
Denumire botanica
Tectona grandis

Proprietati tehnologice
Arbore cu frunze cazatoare cu inaltimi de pana la 40 m si diametru de pana la 150 cm. Alburnul si duramenul se diferentiaza clar, alburnul este ingust si albicios, in timp ce duramenul este maro-verzui si se inchide la aer.
Lemnul din Java de la inaltimi medii are continut de parafina, astfel ca respinge umiditatea si este rezistent impotriva daunatorilor.
textura este bruta dar cu fibredrepte, lemnul avand o greutate medie dar dur si rezistent.

Caracteristici tehnice
Rezistenta la incovoiere: 1.036 cm2
Rezistenta la rupere: 554 kg/cm2
Densitate: 824 kg/m3
Greutate medie la cheresteaua uscata este de 600 kg/m3

Utilizare principala si posibilitati de prelucrare
Teak-ul se poate prelucra bine si curat cu toate uneltele, se poate taia, coji si strunji usor. Teak-ul poate fi rindeluit, frezat si gaurit usor fiind preferat in constructiile navale, dar si la productia de mobila de calitate superioara.
In regiunile de crestere este un lemn de constructii valoros, deoarece este rezistent impotriva termitelor, fiind folosit si la confectionarea traverselor de cale ferata.
Se mai poate folosi la : constructii grele, constructia de poduri, podele de iahturi, mobilier de gradina si in general orice mobilier pentru exterior, podele de exterior, instrumente muzicale, elemente ornamentale, placi, placaje, furnire, etc. 

Ai nevoie de ajutor?

Suntem aici si suntem pregatiti sa iti oferim sprijinul nostru, in baza unei experiente de aproape un deceniu de activitate in domeniul productiei si distributiei materialelor de constructii, amenajari si finisaje pentru interior si exterior. Trebuie doar sa ne contactezi, iar specialistii nostri vor raspunde cu profesionalism intrebarilor tale despre produsele comercializate de Bricoflor, in cel mai scurt timp posibil.