Nuc american


Nuc american

  • Nuc american
  • Nuc american
  • Nuc american
Denumire botanica
Juglans nigra L.

Proprietati tehnologice
Inatimea poate ajunge pana la 40 m, diametrul de pana la 250 cm si nu are ramuri pana la 8 m. Alburnul si duramenul sunt clar diferentiate, alburnul este de culoare alba, la arborii forestieri acesta fiind foarte ingust in timp ce la arborii care cresc liber alburnul este foarte lat. Duramenul are o culoare maro foarte frumoasa, foarte inchisa in diferite nuante. Structura are o stralucire aproape matasoasa. Nucul american este elastic si flexibil.

Caracteristici tehnice
Rezistenta la incovoiere: 1.042 cm2
Rezistenta la rupere: 520 kg/cm2
Densitate: 640 kg/m3
Greutate medie la cheresteaua uscata este de 600 kg/m3

Utilizare principala si posibilitati de prelucrare
Se foloseste cu precadere in industria de mobila, se foloseste: scari, usi, mese, podele, parchet, placi, placaje, furnir, elemente decorative de mobila, instrumente muzicale, echipamente sportive, etc.
Nucul american este o buna alternativa la tipurile europene de nuc. Se despica usor si se prelucreaza bine si usor cu toate uneltele.

Ai nevoie de ajutor?

Suntem aici si suntem pregatiti sa iti oferim sprijinul nostru, in baza unei experiente de aproape un deceniu de activitate in domeniul productiei si distributiei materialelor de constructii, amenajari si finisaje pentru interior si exterior. Trebuie doar sa ne contactezi, iar specialistii nostri vor raspunde cu profesionalism intrebarilor tale despre produsele comercializate de Bricoflor, in cel mai scurt timp posibil.