• Cofrajul o problema? REZOLVAT!

    Livram in santier solutii pentru cofrare, produse standard sau debitate la cerere.

  • Scarile spirale de interior

    O combinație unică de simplitate și eleganță. Combinația dintre structura din lemn și oțel este o soluție spațială eficientă pentru orice încăpere.

  • OSB EXTERIOR

    Solutii pentru constructii, la preturi avantajoase.Verifica oferta noastra acum...

  • Rapiditate si incredere

    Oferim servicii rapide si de incredere pentru: comercializare,debitare, calibrare, realizare produse finite pe comanda.

  • Calitate si design

    Oferim solutii pentru autoutilitare si pentru scene de concerte de o calitate exceptionala.

  • Panourile din lemn sunt specialitatea noastra

    Suntem specializati in vanzarea prelucrarea panourilor lemnoase de mai multe tipuri.

  • Produse speciale?

    Mediile de lucru sunt variate, dar noi avem solutii pentru medii ignifuge cat si hidrofuge. Verifica oferta noastra.

bine ati venit la Bricoflor

Bricoflor este o marca a companiei Tecnomir grup, companie de familie implicata in realizarea, furnizarea si distibutia panourilor pe baza de lemn dar si a altor materiale din sectoarele de constructii. Bricoflor, vine in intampinarea clientului oferind consiliere gratuita pentru alegerea materialelor, devize profesionale, pune la dispozitie cataloage si mostre de produs, asigura materialele necesare si executa proiecte conform solicitarilor venite de la beneficiari. Orientarea permanenta catre client este pusa in practica prin intermediul sortimentului mare, a logisticii moderne si a serviciilor personalizate.

Oferte

Tego plop CN 2500x1250x18mm 220gr/mp - 170lei/placa+tva
Tego film 1250x700x8mm - 35lei/placa+tva
Tego film 1250x700x15mm - 40lei/placa+tva

Montaj parchet din bambus

Montaj parchet din bambus

Lemnul de bambus este un produs versatil si rezistent. Este decorativ, util si cautat in intreaga lume. Pardoselile de bambus nu sunt gandite doar pentru a crea interioare de o frumusete autentica, ci si pentru multiplele intrebuintari in constructii, de la constructia de pardoseli de exterior, lambriuri, pana la usi si sindrila pentru acoperis.

Instalarea parchetului de bambus nu difera mult de instalarea oricarui parchet din lemn masiv. Chiar si o persoana fara experienta in domeniul montarii parchetului masiv poate sa monteze parchetul de bambus, si astfel sa economiseasca bani. Montarea parchetului de bambus se poate astfel transforma intr-un proiect de weekend.

Instructiuni de baza

Inainte de instalarea oricarui parchet, trebuie sa va asigurati ca pardoseala indeplineste cateva cerinte de baza. Etapele importante ale instalarii au loc inainte de montarea propriu-zisa a parchetului de bambus. Iata cateva recomandari:

Prima etapa in montarea parchetului de bambus este sa va asigurati ca sapa este:
- Stabila din punctul de vedere al structurii
- Curata: Maturata si fara sfarmaturi, ceara, grasimi, vopsea, praf sau adeziv vechi etc.
- Uscata: Sapa trebuie sa ramana uscata pe toata durata anului si
- Plana
Indepartati orice cuie vechi de la vechile materiale de pardoseala.
Examinati fiecare friza de parchet pentru a vedea fibra, culoarea, lacul, calitatea si defectele.
Masurati suprafata si impartiti la numarul de frize.
Imprastiati parchetul pentru o analiza vizuala. Asezarea cu atentie a culorilor si fibrei vor spori frumusetea parchetului montat. Parchetul trebuie sa fie depozitat la locul instalarii cu cel putin 24-72 ore mai devreme. Acest lucru ajuta parchetul sa se adapteze la conditiile de temperature si de umiditate ale incaperii.
Nu depozitati parchetul direct pe ciment sau in aproprierea zidurilor exterioare.
Atunci cand cumparati parchet, adaugati 5% la suprafata efectiva pentru a include si taieturile necesare la montaj.
Daca instalati parchetul de bambus la etaj, atunci, inainte de a batea parchetul cu ciocanul, indepartati obiectele fragile de pe tavanul de dedesupt.
Orice operatiune care implica apa sau umiditate trebuie facuta inainte de instalarea parchetului de bambus. Temperatura camerei ar trebui sa fie intre 15-22 grade Celsius iar nivelul de umiditate de 40-60%.

Nota importanta
Montarea parchetului de bambus constituie ultima etapa ce va fi efectuata in cursul unei lucrari de constructie sau de renovare.

Scule si unelte necesare la montare

- Ruleta
- Fierastrau de mana (unul electric ar fi mai de ajutor)
- Bloc de lemn (poate fi o bucata de parchet)
- Distantiere de lemn sau de plastic (0.6 cm)
- Levier
- Ciocan
- Creta
- Creion

Pentru montarea cu cuie
- Pistol de impuscat cuie
- Matrita de aplicare a cuielor

Pentru instalarea prin lipire
- Adezivul potrivit pentru parchet
- Mistrie pentru adeziv

Pentru instalarea flotanta
- Adeziv
- Folie de polietilena sau alt material izolator

Instructiuni pre-instalare

- Pentru a face ca parchetul sa incapa dedesupt, captuseala tocului usii trebuie taiata la baza sau se poate taia parchetul dupa forma acesteia.
- Deoarece lemnul se dilata odata cu cresterea nivelului de umiditate, trebuie lasat un spatiu de 0,6 cm intre parchet si pereti si obiectele verticale(cum ar fi tevile). Acest spatiu va fi acoperit cand se monteaza plinta. Folositi distantiere de lemn sau de plastic in timpul instalarii pentru mentinerea acestui spatiu.
- Folositi intotdeauna blocul de lemn si ciocanul pentru a apropia frizele de parchet una de alta. Blocul de lemn trebie folosit in contra nutului (limbii) si niciodata impotriva federului placii.
- Incepeti intotdeauna randurile din aceeasi latura a camerei.
- Se poate folosi un levier pentru a fixa capetele de la perete perete.
- Fiti atenti sa nu deteriorate muchiile parchetului.

Cum se incepe

Pentru cel mai bun aspect, parchetul de bambus este adesea pus paralel cu cel mai lung perete sau cu cel exterior, care de obicei este cel mai drept si potrivit pentru a incepe lucrarea. Directia placilor trebuie sa fie in functie de amplasamentul camerei si localizarea intrarii si ferestrelor. Puteti intinde cateva randuri de parchet fara a le lipi pentru a va confirma decizia asupra directiei.

Daca incaperea este pregatita pentru instalare, si toate materialele si sculele sunt la locul lor, un instalator cu experienta poate monta in jur de 60 mp pe zi.

Procedura de instalare

Exista trei metode commune de instalare a parchetului de bambus: batut in cuie, lipit si flotant.

Batut in cuie

Prin aceasta metoda, parchetul de bambus este prins in cuie care nu se vad de un substrat de lemn. Acesta este modul traditional de instalare a parchetului de bambus. Toate tipurile de parchet masiv si multe tipuri de parchet stratificat pot fi montate in acest fel.

Scandura oarba trebuie marcata pentru a va ghida la instalare. De asemenea, localizarea scandurilor trebuie marcata cu creta. Aceste marcaje vor indica unde trebuiesc batue cuiele sau scoabele pentru a se face legatura stransa cu scandura oarba. Cuiele sau scoabele se infig oblic prin nut si sunt ascunse de urmatoarea bucata de parchet. De aceea se numesc oarbe.

Bateti cuiele la o distanta de 20 cm intre ele si la 5 centimetri de fiecare capat. Odata fixate primele randuri, urmatoarele frize de parchet trebuie batute deasupra nutuli la un unghi de 45o. Trebuie sa fiti atenti la cum se infig cuiele.

Lipirea

Aceasta metoda presupune lipirea parchetului de bambus de sapa. Lipirea parchetului masiv este facuta in aceeasi maniera in care se instaleaza si gresia de pilda. Poate fi instalat atat pe sape din beton sau pe placaj din lemn. Parchetul stratificat se instaleaza in acelasi mod.

Parchetul de bambus poate fi lipit folosind un adeziv rezistent la umezeala (in special pe baza de uretan). Cititi cu atentie instructiunile adezivului pentru folosirea mistriei potrivite si a timpului de lipire. Adezivii pe baza de apa nu trebuiesc folositi in acest scop.

Incepeti cu peretele exterior si imprastiati atata adeziv cat poate fi acoperit in timpul recomandat de aplicare pe instructiunile adezivului, de regula intre 15 min si o ora. EVITATI CONTACTUL ADEZIVULUI CU SUPRAFATA FINISATA A PARCHETULUI! Daca adezivul ajunge accidental pe suprafata parchetului indepartati-l imediat cu o carpa curata, asigurandu-va ca nu ramane nici un fel de pata. In cele mai multe cazuri, odata uscate, petele de adeziv nu se mai pot inatura decat mecanic.Dupa aplicarea adezivului pe sapa cu o mistrie, frizele de parchet de bambus trebuie imediat puse cu federul inspre perete. Asigurati o aerisire adecvata in timpul montarii.

Asigurati-va ca parchetul este inca in linie dreapta si asigurati-va ca acesta nu se misca pe adezivul umed.

Folositi o carpa pentru a indeparta imediat adezivul ajuns accidental pe suprafata parchetului. Mergeti pe parchet cu pasi desi dupa 30 de minute de la montare pentru a asigura o prindere sigura cu adezivul. Exista zone unde ar putea fi necesare greutati pentru a asigura lipirea.

Flotant

Un parchet flotant este prins de el insusi si nu de sapa. El se poate instala pe diferite tipuri de material. Aceasta metoda este potrivita pentru orice tip de sapa si este in special recomandata pentru instalatiile de incalzire prin pardoseala. Doar parchetele prevazute cu sistemul special de prindere (click) se pot monta flotant. Aceasta metoda implica lipirea nutului si federului peste o folie. Incepeti primul rand cu federul inspre perete. Intindeti randurile urmatoare prin aplicarea de adeziv de-a lungul federului. Intindeti randurile urmatoare aplicand adezivul la imbinari si fixand placile cu ajutorul calapodului special.

Actiuni post instalare

Indepartati distantierele si montati plinta pentru a acoperi spatial gol.

Nu permiteti traficul intens sau instalarea de mobilier greu pe o perioada de 24 ore (daca s-a folosit metoda lipirii sau flotanta).

Curatati cu mopul sau aspirati pentru a indeparta orice urme de praf sau mizerii.
Share:

Cauta

reclama

1 /3
2 / 3
3 / 3

Ai nevoie de ajutor?

Suntem aici si suntem pregatiti sa iti oferim sprijinul nostru, in baza unei experiente de aproape un deceniu de activitate in domeniul productiei si distributiei panourilor pe baza de lemn.

Trebuie doar sa ne contactezi, iar specialistii nostri vor raspunde cu profesionalism intrebarilor tale despre produsele comercializate, in cel mai scurt timp posibil.