Merbau


Merbau

  • Merbau
  • Merbau
Denumire botanica
Intsia palembanica
 
Proprietati tehnologice
Alburnul are culoare deschisa, spre galbui pe cand duramenul este inchis la culoare, spre caramiziu cu dungi galbui in el. Are o textura aspra, cu inele de multe ori rasucite. Are caracteristici mecanice foarte bune, nu este foarte usor de prelucrat dar nici extrem de greu, necesita pregaurire, dupa prelucrare este posibil sa-si modifice structura putin.

Caracteristici tehnice
Rezistenta la incovoiere: 1.093 cm2
Rezistenta la rupere: 593 kg/cm2
Densitate: 785 kg/m3
Greutate medie la cheresteaua uscata este de 770 kg/m3

Utilizare principala si posibilitati de prelucrare
Se aseamana foarte mult cu Doussie din prisma caracteristicilor mecanice, dar avand un pret mai mic de multe ori il inlocuieste pe acesta.
Se preteaza excelent la fabricarea de podele si elemente pentru usi si geamuri termopan, scari de interior cat si de exterior, mobilier de interior si exterior, etc. Pentru calitatile sale este deseori folosit de constructorii de ambarcatiuni sau santiere navale.

Ai nevoie de ajutor?

Suntem aici si suntem pregatiti sa iti oferim sprijinul nostru, in baza unei experiente de aproape un deceniu de activitate in domeniul productiei si distributiei materialelor de constructii, amenajari si finisaje pentru interior si exterior. Trebuie doar sa ne contactezi, iar specialistii nostri vor raspunde cu profesionalism intrebarilor tale despre produsele comercializate de Bricoflor, in cel mai scurt timp posibil.