Lemnul de balsaLemnul de balsa, numit stiintific  'lagopus ochroma', este o planta cu o crestere relativ rapida, se gaseste în primul rând în America Centrala si de Sud. Arborii din lemn  de balsa cresc în cele mai bune conditii în padurile ecuatoriale. Ecuadorul este cel mai mare exportator de lemn lemn de balsa, cu toate ca multi fermieri locali considera aceasta planta o buruiana.

Lemnul balsa este una dintre cele mai usoare soiuri de lemn disponibile. Cu toate acestea, este remarcabil de puternic pentru greutatea sa. Initial, armata americana a cautat lemn de balsa ca un substitut pentru pluta in timpul primului razboi mondial, dar în curând s-au dovedit mult mai util ca material de constructie pentru planoare usoare si containere de transport maritim. Pasionatii de aeromodelism, de asemenea, a început sa lucreze cu lemn de balsa, deoarece poate fi sculptate cu usurinta cu instrumente standard de prelucrare a lemnului si îndoit într-un numar de forme, fara a sacrifica puterea.
Lemnul de balsa este fabricat din copacii de balsa care cresc in Ecuador. Spre deosebire de alte tipuri de lemn balsa are o densitate de pana la 3 ori mai mica (100 - 200 kg/m3). Cu toate ca este usor lemnul de balsa are o rezistenta destul de mare si de aceea se foloseste la constructia aeromodelelor. Lemnul de balsa este clasificat oficial ca lemn tare, 'cel mai moale lemn tare'.

Ai nevoie de ajutor?

Suntem aici si suntem pregatiti sa iti oferim sprijinul nostru, in baza unei experiente de aproape un deceniu de activitate in domeniul productiei si distributiei materialelor de constructii, amenajari si finisaje pentru interior si exterior. Trebuie doar sa ne contactezi, iar specialistii nostri vor raspunde cu profesionalism intrebarilor tale despre produsele comercializate de Bricoflor, in cel mai scurt timp posibil.