Koto


Koto

Denumire botanica
Pterygota baquaertii

Proprietati tehnologice
Arborele poate ajunge pana la inaltimea de 50-60 m, avand alburnul de culoare galbui spre maroniu si in multe cazuri nu se deosebeste foarte clar de duramen.
Structura lemnului este dreapta, lina chiar cu textura putin bruta dar distincta si placuta in acelasi timp. In structura lemnului de multe ori se poate gasi siliciu, ca si la meranti, fapt care ar putea afecta cutitele cu care se prelucreaza.

Caracteristici tehnice
Rezistenta la incovoiere: 1.053 cm2
Rezistenta la rupere: 555 kg/cm2
Densitate: 592 kg/m3
Greutate medie la cheresteaua uscata este de 660 kg/m3

Utilizare principala si posibilitati de prelucrare
Indeosebi se utilizeaza in industria de mobila, se fabrica mobilier de interior din el, cat si elemente decorative. Se mai foloseste si la elemente curbate, lemnul avand o elasticitate buna. In afara de asta se pot obtine din el: scari, usi, mese, scaune, furnire, placi, placaje, parti laterale de mobilier, tamplarii, cutii pentru tv si radio, etc.
Din cauza siliciului care se regaseste in compozitie poate sa toceasca unelte de prelucrare, in schimb se comporta bine la finisaje, baituire si lacuire.

Ai nevoie de ajutor?

Suntem aici si suntem pregatiti sa iti oferim sprijinul nostru, in baza unei experiente de aproape un deceniu de activitate in domeniul productiei si distributiei materialelor de constructii, amenajari si finisaje pentru interior si exterior. Trebuie doar sa ne contactezi, iar specialistii nostri vor raspunde cu profesionalism intrebarilor tale despre produsele comercializate de Bricoflor, in cel mai scurt timp posibil.