bine ati venit la Bricoflor

Bricoflor este o marca a companiei Tecnomir grup, companie de familie implicata in realizarea, furnizarea si distibutia panourilor pe baza de lemn dar si a altor materiale din sectoarele de constructii. Bricoflor, vine in intampinarea clientului oferind consiliere gratuita pentru alegerea materialelor, devize profesionale, pune la dispozitie cataloage si mostre de produs, asigura materialele necesare si executa proiecte conform solicitarilor venite de la beneficiari. Orientarea permanenta catre client este pusa in practica prin intermediul sortimentului mare, a logisticii moderne si a serviciilor personalizate.

Instructiuni pentru montajul teraselor din WPC

Instructiuni pentru montajul teraselor din WPC

Constructia unei terase de ProFi Deck nu este grea. Materialul poate fi taiat si gaurit similar lemnului. Indiferent daca optati pentru un design clasic sau un model nou captivant, pentru a obtine un rezultat perfect urmati exact instructiunile de montaj.

Joc termic: Important de retinut!

Toate podelele din materiale compozite se dilata si se contracta, odata cu schimbarea temperaturii. Acest lucru trebuie luat in considerare la proiectarea terasei, pentru ca nerespectarea acestei cerinte poate duce la deteriorarea acesteia. Se recomanda lasarea unui spatiu de 6 mm pentru dilatarea in lungime a profilelor normale.
  • Folositi ca distantier un element de fixare UPM ProFi T-Clips
  • Lasati un spatiu de dilatare la ambele capete ale podelelor si a fiecarui element de terasa
  • Intre podele mai scurte sunt suficiente spatii de dilatare mai mici: Mai multe informatii despre coeficientii de dilatare gasiti in prospectul UPM ProFi Deck

1. Structura stabila

Structura trebuie asezata pe o suprafata plana si dura ( de exemplu, planseu de beton sau soclu de zidarie) care se poate drena eficient. Structura nu trebuie fixata de sol.

Pentru terasele inaltate, trebuie utilizate traverse de lemn.

Distanta maxima dintre punctele centrale ale structurilor este in ambele cazuri de 400 mm.

2. Dale de beton

Cand utilizati dale de beton, distanta interna maxima trebuie sa fie de 200 mm.

Dimensiunea minima a unei dale este de 150 mm x 200 x 40 mm ( 200 mm in directia structurii).

Nu este nevoie de un dispozitiv de fixare intre structura si dala de beton.


3. Primul profil

In marginea de jos a nutului profilului trebuie sa se realizeze in prealabil o gaura ovala pentru a permite dilatarea pe lungime. Acest lucru se poate realiza utilizand un burghiu de 5 mm si miscand burghiul dintr-o parte in alta.

Insurubati direct prin centrul gaurii lungi un surub de inox 4 x 40 mm A4 pentru lemn. Nu strangeti prea mult pentru a permite miscarea marginii profilului ca urmare a dilatarii.4. Sina de aluminiu

Profilele sunt fixate cu ajutorul unor sine si suruburi din aluminiu.

Taiati sina din aluminiu la aceeasi lungime ca si profilele ProFi.

Prindeti sina de aluminiu in marginea profilului cu ajutorul unui ciocan de cauciuc.

5. Sina de aluminiu

Sina de aluminiu trebuia insurubata in pozitie pentru a putea sustine nutul profilului pe structura.

Pentru fixarea sinei de aluminiu pe structura, puteti utiliza suruburi de lemn 4 x 40 mm A4 sau suruburi speciale pentru insurubarea pieselor de aluminiu ( de exemplu 3,9 x 39 mm A4). Insurubati direct prin sina de aluminiu. Realizarea in prealabil a gaurilor faciliteaza insurubarea. ( Informatii detaliate puteti gasi la www.upmprofi.com).

Sina de aluminiu trebuie insurubata de fiecare structura sau traversa.


6. Urmatoarele profile

Asezati urmatorul profil in sina de aluminiu deja fixata.

Asezati profilul in pozitie cu ajutorul unui ciocan de cauciuc.

7. Ultimul profil

Pentru a sustine capetele profilelor care se intalnesc trabuie utilizate doua suruburi. La finalul oricarui profil sau atunci cand doua profile se intalnesc trebuie lasat un spatiu de 6 mm. Acest spatiu de 6 mm trebuie lasat si la intalnirea dintre doua sine de aluminiu.

Astfel, sinele de aluminiu pot urma aceeasi miscare de dilatare ca si profilele si permit apei sa se scurga din profilul sinei.

Structurile pot fi asezate si una langa alta.

8. Plinta

Pentru o finisare perfecta a terasei, fixati plinta de jur imprejurul marginii, asa cum se indica in imagine.

Share:

Ai nevoie de ajutor?

Suntem aici si suntem pregatiti sa iti oferim sprijinul nostru, in baza unei experiente de aproape un deceniu de activitate in domeniul productiei si distributiei panourilor pe baza de lemn.

Trebuie doar sa ne contactezi, iar specialistii nostri vor raspunde cu profesionalism intrebarilor tale despre produsele comercializate, in cel mai scurt timp posibil.

Etichete

Arhivă blog

Postări populare

Bricoflor face eforturi permanente pentru a păstra acurateţea informaţiilor din acestă pagină. Rareori acestea pot conţine inadvertenţe: fotografia are caracter informativ şi poate conţine accesorii neincluse în pachetele standard, unele specificaţii sau preţul pot fi modificate de catre producător fără preaviz sau pot conţine erori de operare.   Toate promoţiile prezente în site sunt valabile în limita stocului.