Ghid tehnic pentru montajul teraselor din lemn

Ghid tehnic pentru montajul teraselor din lemn

1. Pregatirea

Pasul 1: Pregatirea montajului terasei
Se sapa conform dimensiunilor terasei la o adancime de 15-20 cm. Pentru a garanta o panta uniforma se recomanda asezarea a 15 cm pietris. Pentru fixarea buna a dalelor de beton se aseaza un strat de 5 cm de nisip.

Pasul 2: Fundatia noii terase

2. Fundatia

Pentru o baza stabila se aseaza dale de beton cu dimensiunile de 30 x 30 x 4 cm, cu o panta usoara pentru scurgerea apei. Distanta dintre dalele de beton trebuie sa fie maxim 50 cm pentru a se evita curbarea structurii.

3. Structura

Pasul 3: Structura terasei
Pentru stabilitate, structura poate fi prinsa de dalele de beton cu cleme metalice.

4. Inainte de montaj

Pasul 4: De ceea ce trebuie sa tineti cont neaparat inaintea montarii teraseiInainte de montaj, profilele trebuie pregaurite. Folositi un burghiu cu zencuitor, astfel incat suruburile cu cap ingropat (V2A) sa se alinieze la nivelul suprafetei. Montarea se face incepand de la peretele casei spre exterior. Se lasa 8 mm distanta intre peretele casei si terasa.

5. Montajul

Pasul 5: Montajul teraseiProfilele se monteaza la o distanta de 5-10 mm intre ele. Pentru o asamblare si o aliniere cat mai precisa, se vor folosi atat distantiere, cat si chingi. Fixarea profilelor se face cu cate 2 suruburi la fiecare prindere de structura.

6. Bordura

Pentru borduri exista 2 variante:
  • bordura se poate forma din profile de lemn; in acest caz se recomanda ceruirea profilelor debitate
  • din piatra; pentru o mai buna ventilare se recomanda pastrarea unei distante de 2 cm fata de profile.


Pasul 6: Doua variante pentru executarea bordurii

Ai nevoie de ajutor?

Suntem aici si suntem pregatiti sa iti oferim sprijinul nostru, in baza unei experiente de aproape un deceniu de activitate in domeniul productiei si distributiei materialelor de constructii, amenajari si finisaje pentru interior si exterior. Trebuie doar sa ne contactezi, iar specialistii nostri vor raspunde cu profesionalism intrebarilor tale despre produsele comercializate de Bricoflor, in cel mai scurt timp posibil.