Frasin


Frasin

Denumire botanica
Flaxinus excelsior.

Proprietati tehnologice
Un arbore cu crestere rapida, cu frunze cazatoare, de marime medie, atinge inaltimi de pana la 30 m si un diametru de pana la 100 cm. Trunchiul creste drept in special la arboretul de padure si pana la inaltimea de 20 m este fara ramuri. Alburnul si duramenul abia se deosebesc. Structura este cu fibra dreapta, in timp de textura este medie bruta pana la bruta. Frasinul are o buna rezistenta mecanica si este foarte elastic.

Caracteristici tehnice
Rezistenta la incovoiere: 1.056 cm2
Rezistenta la rupere: 483 kg/cm2
Densitate: 689 kg/m3
Greutate medie la cheresteaua uscata este de 640 kg/m3

Utilizare principala si posibilitati de prelucrare
Se foloseste la : unelte agricole, manere de scule si unelte, cutii si lazi, sicrie, scari, usi, geamuri, mobilier de interior, mobilier si constructii de exterior, furnir estetic, placi, placaje, podele, parchet, echipamente sportive, schiuri, ornamente de masini, etc.

Este foarte elastic, usor de prelucrat, se preteaza bine la lacuit si baituit.

Ai nevoie de ajutor?

Suntem aici si suntem pregatiti sa iti oferim sprijinul nostru, in baza unei experiente de aproape un deceniu de activitate in domeniul productiei si distributiei materialelor de constructii, amenajari si finisaje pentru interior si exterior. Trebuie doar sa ne contactezi, iar specialistii nostri vor raspunde cu profesionalism intrebarilor tale despre produsele comercializate de Bricoflor, in cel mai scurt timp posibil.