Fag


Fag

Denumire botanica
Fagus silvetris.

Proprietati tehnologice
Lemnul este de culoare albicios spre gri, iar alburnul si duramenul nu se deosebesc. Razele medulare sunt foarte mari si bine delimitate iar porii nu sunt vizibili cu ochiul liber. Fagul rosu nu este decorativ dar este dur, greu, rezistent la presiune si are o structura egala si cu fibre drepte. Nu este rezistent la inpemperii si nici la atacul de insecte si ciuperci, daca este pastrat la umezeala. Fagul rosu se poate aburi bine si se foloseste apoi in comert ca fag aburit de culoare rosie.

Caracteristici tehnice
Rezistenta la incovoiere: 1.114 cm2
Rezistenta la rupere: 533 kg/cm2
Densitate: 721 kg/m3
Greutate la 15% continut de umiditate este de 650 kg/m3

Utilizare principala si posibilitati de prelucrare
Lemnul are utilizari multiple, fiind foarte des folosit in industria de mobila, dar nu numai.
Se foloseste la: scari, usi, mobila de interior, mese, scaune, alte piese de mobilier, manere de unelte si scule, furnir estetic, podele, instrumente muzicale, placi, placaje, jucarii, patuturi de copii, echipamente sportive, piese decorative pentru masini, etc.

Prelucrarea se face bine si usor cu toate sculele. Poate fi rindeluit, aschiat si lustruit bine, iar vopseaua, lacul si cleiul sunt bine tolerate.

Ai nevoie de ajutor?

Suntem aici si suntem pregatiti sa iti oferim sprijinul nostru, in baza unei experiente de aproape un deceniu de activitate in domeniul productiei si distributiei materialelor de constructii, amenajari si finisaje pentru interior si exterior. Trebuie doar sa ne contactezi, iar specialistii nostri vor raspunde cu profesionalism intrebarilor tale despre produsele comercializate de Bricoflor, in cel mai scurt timp posibil.