bine ati venit la Bricoflor

Bricoflor este o marca a companiei Tecnomir grup, companie de familie implicata in realizarea, furnizarea si distibutia panourilor pe baza de lemn dar si a altor materiale din sectoarele de constructii. Bricoflor, vine in intampinarea clientului oferind consiliere gratuita pentru alegerea materialelor, devize profesionale, pune la dispozitie cataloage si mostre de produs, asigura materialele necesare si executa proiecte conform solicitarilor venite de la beneficiari. Orientarea permanenta catre client este pusa in practica prin intermediul sortimentului mare, a logisticii moderne si a serviciilor personalizate.

Ce este F.S.C.?

Ce este F.S.C.?
Consiliul de Administrate a Padurilor este o organizatie internationala non-profit fondata in 1993 pentru sprijinul activitatilor de management care protejeaza mediul, care pot fi bune pentru societate si fezabile din punct de vedere economic, cu privire la padurile de pe glob.

Este o asociatie compusa din reprezentantii grupurilor sociale si de mediu, companii ce produc lemn si companii ce activeaza in domeniul forestier, organizatii de persoane indigene, comunitati din domeniul lemnului si organizatii care certifica produsele din lemn la nivel international. Organizatia este deschisa tuturor celor ce sunt implicati sau sunt interesti de produsele din lemn si produsele forestiere, care au aceleasi obiective si scopuri institutionale.

Fiind constienti de nevoia acerba de a ne proteja padurile, FSC a validat in 1996 principiile ce vor defini cele mai bune practici administrative pentru folosirea resurselor forestiere de pe glob. Asadar, Consiliul de Administratie a Padurilor a luat nastere sub ceea ce se cunoaste a fi acum schema de Certificare Forestiera FSC.

Eticheta sau marca FSC da posibilitatea identificarii originii unui anumit produs. Mai mult, responsabilizeaza cu privire la conservarea si folosirea resurselor forestiere. Consiliul dezvolta proceduri de monitorizare si acorda aprobari la nivel international agentiilor certificatoare, care, in schimb, certifica lemnul si plantatiile cu ajutorul unor tehnicieni specializati.


Certificarea lantului de custodie
Odata ce padurea a fost certificata, este necesara monitorizarea si urmarirea materialului certificat care provine din aceste paduri, de-a lungul transformarii acestuia si a lantului de furnizare. Doar daca acest lucru este efectuat, vom fi siguri intr-adevar ca un anumit produs provine dintr-o padure care a fost administrata in conformitate cu Principiile si Criteriile FSC. Produsele Greenkett confectionate din materiale FSC contin cel putin 71% lemn ce provine din paduri administrate in mod corespunzator, certificate independent in conformitate cu reglementarile FSC.


PRINCIPIILE FSC PENTRU O ADMINISTRARE RESPONSABILA A PADURILOR
Principiul 1.Conformitatea la legile si Principiile FSC.
Adimistrarea Padurilor va respecta toate legile aplicabile ale unei tari unde aceasta are loc si tratatele internationale si contractele pe care tara respectiva le-a semnat si se va conforma tuturor Criteriilor si Principiilor FSC.

Principiul 2.Drepturi de folosinta si posesiune si responsabilitati.
Posesiunea pe termen lung si drepturile de folosinta pentru teren si padure vor fi definite clar, documentate si stabilite in mod legal .

Principiul 3. Drepturile persoanelor indigene.
Drepturile legale si uzuale ale persoanelor indigene de a detine in proprietate, folosi si administra terenurile lor, teritoriile si resursele vor fi recunoscute si respectate.

Principiul 4. Relatiile cu comunitatea si drepturile muncitorilor.
Operatiunile de administrare a padurilor vor mentine si vor imbunatatii bunastarea sociala si ecomonica a muncitorilor forestieri si a comunitatilor locale.

Principiul 5. Beneficii din partea padurilor.
Operatiunile de administrare a padurilor vor incuraja folosirea eficienta a diverselor produse si servicii forestiere, pentru asigurarea viabilitatii economice si a unei game largi de beneficii de mediu si sociale.

Principiul 6. Impactul aupra mediului.
Administrarea padurilor va conserva diversfitatea biologica si valorile asociate acesteia, resursele de apa, soluri si ecositemele si peisajele unice si fragile si, prin aceasta, va mentine functiile ecologice si integritatea padurii.

Principiul 7. Planul administrativ.
Un plan administrativ, conform marimii si intensitatii operatiunilor, va fi scris, implementat si actualizat. Obiectivele pe termen lung ale administrarii si metodele prin care acestea se pot atinge vor vi definite clar.

Principiul 8. . Monitorizare si evaluare.
Monitorizarea va fi efectuata, conform marimii si intensitatii administrarii, pentru evaluarea conditiilor in care se afla padurea, beneficiilor aduse de catre produsele forestiere, activitatilor de management si impactelor lor sociale si asupra mediului.

Principiul 9. Intretinerea padurilor cu valoarea mare de conservare.
Activitatile de administrare in valoarea mare de conservare vor mentine si imbunatatii atributele ce definesc astfel de paduri. Deciziile cu privire la valoarea mare de conservare vor fi intotdeauna considerate in contextul unei abordari precaute.

Principiul 10. Plantatiile.
Plantatiile vor fi administrate in conformitate cu Criteriile si Principiile 1-9. In timp ce plantatiile pot furniza o multime de beneficii sociale si economice si pot contribui la satisfacerea nevoilor mondiale de produse forestiere, ele ar trebui sa promoveze, sa vina in sprijinul si sa reduca presiunea asupra restaurarii si conservarii padurilor naturale.

Share:

Ai nevoie de ajutor?

Suntem aici si suntem pregatiti sa iti oferim sprijinul nostru, in baza unei experiente de aproape un deceniu de activitate in domeniul productiei si distributiei panourilor pe baza de lemn.

Trebuie doar sa ne contactezi, iar specialistii nostri vor raspunde cu profesionalism intrebarilor tale despre produsele comercializate, in cel mai scurt timp posibil.

Etichete

Arhivă blog

Postări populare

Bricoflor face eforturi permanente pentru a păstra acurateţea informaţiilor din acestă pagină. Rareori acestea pot conţine inadvertenţe: fotografia are caracter informativ şi poate conţine accesorii neincluse în pachetele standard, unele specificaţii sau preţul pot fi modificate de catre producător fără preaviz sau pot conţine erori de operare.   Toate promoţiile prezente în site sunt valabile în limita stocului.